All for Joomla All for Webmasters
  •  

    Kontakt Tel. i podrška

    +381 (0)65 64 - 65 - 000

  •  

    Pon. - Sub :

    08:00 - 22:00 h

ИЗВАНРЕДНО ДЕЛО СВЕЈНА МЕНЕСЛАНДА СРБИЈА ОЧИМА СТРАНАЦА У ХIХ ВЕКУ
 
КОЈЕ НА АТРАКТИВАН НАЧИН ПРЕДСТАВЉА НАШУ ЗЕМЉУ, ЉУДЕ, ОБИЧАЈЕ, НАЧИН ЖИВОТА ИЗ УГЛА СТРАНАЦА КОЈИ СУ ДОЛАЗИЛИ У СРБИЈУ КАО ПУТОПИСЦИ, НОВИНАРИ, ЗНАТИЖЕЉНИЦИ,
ДРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ И ШТО ЈЕ ПОСЕБНО ВАЖНО - КАО ИЛУСТРАТОРИ
.
ОВА РАСКОШНА КЊИГА ДОНОСИ ВИШЕ ОД 500 ИЗУЗЕТНИХ ЦРТЕЖА,
ФОРМАТ: 28 Х 32 ЦМ. 304 СТР., ВХУНСКА ШТАМПА, ТВРД ПОВЕЗ, ШИВЕНО, КОРИЦА СА ЛАКОМ И ЗЛАТОТИСКОМ.
КЊИЖАРСКА ЦЕНА: 6.600 ДИН.
ЦЕНА ПО ОВОЈ ПОНУДИ, СА 20% ПОПУСТА:      5,280 ДИН  
ЗА КУПОВИНУ 10 И ВИШЕ КЊИГА ОДОБРАВАМО ПОПУСТ 30%
Менесланд се толико "инфицирао" тим новим, за њега непознатим светом, да је посветио десет година живота сакупљању текстова и илустрација о Србији ХIХ века. (Политика)

Књига даје свакодневице у Србији
ХIХ бека и представља неку врсту илустроване историје... Ово није научно дело, већ је популарно писана књига, а сви тектстови су паралелно писани и на енглеском. (Б92)

Материјали су саклупљени из илустрованих европских часописа тог времена, разних архива, антиквиријата... Један од важних извора био му је Фелиџ Каниц, али је пронашао велики број слика и цртежа који никада нису виђени код нас. (Новости)

Материјал није поређан хронолошки, него тематски - живот у селу, цркви, граду, на путу...
У другој половини
ХIХ века било је ратова због којих су долазили страни дописници. У то време илустроваи часописи, које је имала свак европска држава као недељнике, на терен су слали и уметнике који су цртали догађаје. Аутор је пронашао слике уметника који су били, а и сада су веома познати и признати у својим земљама. (Блиц)

Ставови странаца углавном су били позитивни, јер су пронашли земљу која је била другачија од западне Европе. Дивили су се народним обичајима. Неки, ипак, нису били најбоље упућени, тако да има и предрасуда - мислили су да чим пређу реку код Земуна, улазе у источњачки "дивљи" свет. Тако да су једни били одушевљени и сматрали су да су пронашли рај на земљи, док је за друге то био потпуно непознати свет. (Печат)

За странце ова књига може да буде занимљива јер даје увид у развој Србије, од те руралне, заостале земље у једну модерну европску државу. (Радио Београд)

Запад су веома занимале српске династије: сви ти проблеми, сукоби, убиства. Уосталом, историја српских династија има драматичан развој као код Шекспира. Али нису их интересовали само сукоби. Извештавало се и са свадби, пратило се и када је нека кнегиња или краљица била протерана или се вратила. Књига завршава убиством краља Александра и краљице Драге. На једној од последњих илустрација представљено је како народ, дан после атентата, чека краља Петра Карађорђевића, што је поглед унапред, нови почетак Србије - сви су задовољни што он долази. (Пинк)

Свејн Менсланд: Имате врло богату нардну музику, ваш фолклор је нешто посебно. Ту је и изузетна књижевност, јер аутори са ових простора имају искуство, не само из историје, већ и савременог живота, на основу кога може да се створи врло добра и значајна књижевност. Наши писци то немају, код нас је живот досадан.
 
Ukoliko ne zelite da primate ponude od nas ili ste ovaj mail primili greskom
kliknite na   Unsubscribe me from this list
H V A L A..

 Prijavite se na našu Mailing listu i redovno primajte obaveštenja. Hvala.

* Email:
Ime/Naziv:
Grad:
 

Kontaktirajte nas

Solutionplus

Tel:

+381 (0)65 64-65 000

--------------------------------------

Email:

office@solutionplus.rs

marketing@solutionplus.rs